HTML5 rocks!

 

10 χρόνια μετά την εισαγωγή της και με συνεχείς αναβαθμίσεις η HTML 5 έχει βάλει τέλος στα browser plugin wars τυποποιώντας πλούσιες λειτουργίες στο web και απλοποιώντας τη δημιουργία διαδραστικών web applications. Αντί να γράφουμε Javascript για να καλύψουμε τα διαφορετικά τερτίπια κάθε πλοηγού, τώρα γράφουμε σε standard Javascript που υποστηρίζουν όλοι οι browsers.

Αλλά τι μπορεί να κάνει κανείς με την HTML 5; Την Κυριακή 30.10.2022 στις 19:00 ο Γιάννης Κωστάρας μας δείχνει τα περισσότερα νέα APIs (Application Programming Interfaces) που μας προσφέρει η HTML 5 με μια σειρά από ζωντανά παραδείγματα-demos για το πως μπορούμε να φτιάξουμε εντυπωσιακές λειτουργίες στις ιστοσελίδες μας χωρίς κόπο.

 

O Γιάννης Κωστάρας προγραμματίζει σε Java από την έκδοση 1.0. Διαθέτει επαγγελματική εμπειρία άνω των 25 ετών ως προγραμματιστής και “μιλάει” διάφορες γλώσσες προγραμματισμού όπως Java, C/C++, Python, Ruby, Erlang, Visual Basic, Pascal κ.ά. Ανήκει στην σχεδιαστική ομάδα του Apache-Netbeans. Aπό το 2007 εργάζεται σε διεθνείς οργανισμούς ωc Υπεύθυνος Αρχιτεκτονικής Λογισμικού και η βασική του ενασχόληση τα τελευταία χρόνια αφορά κατανεμημένα συστήματα πραγματικού χρόνου. Μια από τις πολλές εφαρμογές που έχει γράψει, έχει λάβει το Duke’s Choice Community Choice Award 2012. Επίσης, συνδιοργανώνει το διεθνές συνέδριο Java, JCrete, στα Χανιά καθώς και ημερίδες για το NetBeans.

 

Συνδεθείτε μέσω Microsoft Teams εδώ.

Κατεβάστε τα slides εδώ: HTML5.

Δείτε τα παραδείγματα εδώ: HTML5-samples.