Πολύ πριν την δημιουργία του Συλλόγου, το 2010, δημιουργήθηκε μία ομάδα (Open Meetings IT Evros) με ανήσυχους φίλους της τεχνολογίας με σκοπό την δημιουργία συνεργασιών για την ανάπτυξη νέων έργων ή την βελτίωση υπαρχόντων. Με ανοιχτά μυαλό και ελεύθερο πνεύμα, μέσα από πολλές συναντήσεις, μπήκαν οι βάσεις για την γνωριμία, την φιλία, τον σεβασμό, την αλληλοεκτίμηση και φυσικά την προώθηση της γνώσης και της συνέργιας.

Στις αρχές του 2017, μετά από ανοιχτό κάλεσμα σε γνωστούς και φίλους, ξεκίνησε η συζήτηση για την δημιουργία συλλόγου, ενός φορέα που θα μπορούσε συντονισμένα να πετύχει πολλά περισσότερα, πάντα κινούμενοι από διάθεση προσφοράς στην ομάδα και στην κοινωνία. Έτσι την 14η Μαϊου 2017 (ημέρα που η Αλεξανδρούπολη γιορτάζει την απελευθέρωση της και την ενσωμάτωση της στον εθνικό κορμό) ολοκληρώθηκε το καταστατικό του συλλόγου και η ανεύρεση των απαραίτητων ιδρυτικών μελών. Ορίσθηκε προσωρινό Δ.Σ. και κατατέθηκαν τα απαραίτητα έγγραφα για την δημιουργία του Συλλόγου. Στις 22 Σεπτεμβρίου 2017 ξεκίνησε και επίσημα την λειτουργία του.

Μέσα από αρκετές συναντήσεις και δράσεις (δείτε το κανάλι youtube και την σελίδα στο facebook) ξεκίνησε να δραστηριοποιείται πρώτα στην Αλεξανδρούπολη και να δημιουργεί συνεργασίες με άλλες πόλεις της Θράκης. Στις 19 Νοεμβρίου εξέλεξε το πρώτο της Δ.Σ. με θητεία 2 χρόνων.