Ψηφιακή προσβασιμότητα και προϋποθέσεις για την ισοτιμία των ΑμεΑ στο κόσμο του Διαδικτύου και των έξυπνων κινητών

Την Κυριακή 13.03.22 στις 19:00 ο Νίκος Μπιτσακίδης θα μας μιλήσει για την ψηφιακή προσβασιμότητα, τη δυνατότητα δηλαδή μιας ιστοσελίδας, μιας εφαρμογής για κινητά ή ενός ηλεκτρονικού εγγράφου να μπορεί να είναι εύκολα προσβάσιμο και κατανοητό από ένα ευρύ φάσμα χρηστών, συμπεριλαμβανομένων των χρηστών που έχουν προσωρινές ή μόνιμες οπτικές, ακουστικές, κινητικές ή γνωστικές αναπηρίες.

Γιατί είναι προϋπόθεση μιας δίκαιας κοινωνίας, πως υλοποιείται τεχνικά, και ποια η σημερινή κατάσταση της ψηφιακής προσβασιμότητας στην Ελλάδα; Ποιες πρωτοβουλίες μπορούν να ληφθούν στο επίπεδο της πόλης μας;

Ο Νίκος Μπιτσακίδης, με σπουδές Ηλεκτρολόγου Μηχανικού και Μηχανικού Υπολογιστών στο ΔΠΘ, έχει στην πλάτη του αρκετά χρόνια εμπειρίας σε εταιρίες πληροφορικής. Εργάζεται εδώ και 7 χρόνια στην διασφάλιση ποιότητας λογισμικού μιας από τις ταχύτερα αναπτυσσόμενες στην Ελλάδα εταιρίες λογισμικού, και διεθνώς διακεκριμένη στα Συστήματα Διαχείρισης Μάθησης, την Schoox Inc. Επίσης είναι αφοσιωμένος στις αρχές της ηθικής ηγεσίας, μέρος της οποίας είναι και η υιοθέτηση της ψηφιακής προσβασιμότητας από εταιρίες και φορείς.

Μπορείτε να δείτε τις διαφάνειες τις παρουσίασης εδώ¨ Accessibility Testing – STETH.